73

73

چرا ترک اعتیاد می تواند بسیار چالش برانگیز باشد


چرا ترک اعتیاد می تواند بسیار چالش برانگیز باشد

 

چگونه بر اعتیاد غلبه کنیم

شما تشخیص داده اید که مشکلی دارید و رفتار اعتیادآور شما بر سایر قسمت های زندگی شما تأثیر می گذارد. اکنون می خواهید بدانید چگونه می توانید اعتیاد خود را ترک کنید. به احتمال زیاد وقتی شروع کردید انتظار نداشتید معتاد شوید. ممکن است فکر کرده باشید که فقط سرگرم هستید و می توانید در هر زمان متوقف شوید.

 

 

بسیاری از افرادی که اعتیاد را تجربه می کنند تعجب می کنند که ترک ترک چقدر دشوار است. شما حتی ممکن است در نهایت این سال را مطرح کنید که چرا من نمی توانم ترک کنم؟

 

در این مقاله برخی از دلایلی که ترک اعتیاد را بسیار دشوار می کند مورد بحث قرار می گیرد. همچنین چالش هایی که ممکن است با آنها روبرو شوید را پوشش می دهد و راهکارهایی را که می تواند به شما در موفقیت کمک کند ، پوشش می دهد.

 

چرا ترک اینقدر سخت است؟

اعتیاد بر قشر جلویی مغز شما تأثیر می گذارد و کنترل و قضاوت ضربه ای شما را تغییر می دهد. سیستم پاداش مغز نیز به گونه ای تغییر می کند که حافظه پاداش های قبلی علیرغم عواقب منفی می تواند ولع یا افزایش "گرسنگی" برای مواد مخدر یا تجربیات مفید را ایجاد کند.

 

این تغییرات در مغز شما می تواند ترک را دشوار کند ، اما مهم است که به یاد داشته باشید که اعتیاد قابل درمان هستند. با برنامه و منابع مناسب ، بازیابی امکان پذیر است.

 

خبر خوب این است که می توانید ترک کنید ، اگرچه این یک فرآیند پیچیده است. عوامل زیادی وجود دارد - فیزیکی ، روانی ، احساسی و بیولوژیکی - که ترک را دشوار می کند. 2 این پیچیدگی به همین دلیل است که بسیاری از افراد درمان را در فرایند ترک کمک می کنند. حتی هنوز هم ، بسیاری از افراد در ترک سیگار به تنهایی موفق هستند.

 

 

خلاصه

از آنجا که اعتیاد باعث تغییراتی در مغز می شود ، ممکن است علائمی مانند تکانشگری و هوس را تجربه کنید. این علائم می تواند ترک را دشوارتر کند ، اما انتخاب گزینه های درمانی م canثر می تواند توانایی شما را برای موفقیت بهبود بخشد.

 

تحمل یک فرایند فیزیکی و روانی است. هرچقدر بارها رفتار تکرار شود ، حساسیت کمتری نسبت به آن خواهید داشت و برای به دست آوردن همان تأثیر بیشتر نیاز دارید. مواد مخدر مانند الکل و مواد افیونی روی قسمت های خاصی از مغز کار می کنند و تحمل فیزیکی ایجاد می کنند.

 

رفتارهایی مانند رابطه جنسی و قمار باعث ایجاد هیجان می شوند که با گذشت زمان شدیدتر می شوند.

 

 

علائم خروج

هنگامی که به یک ماده یا رفتار معتاد هستید ، ممکن است هنگام قطع مصرف ، علائم ترک را تجربه کنید. با شروع مصرف این ماده یا انجام مجدد رفتار ، این علائم به طور موقت برطرف می شوند. اما با گذشت زمان و اغلب به طور دائم پس از ترک شما از بین می روند.

 

 

علائم جسمی

معمولاً هنگام ترک سیگار علائم ناخوشایند خروج فیزیکی را تجربه می کنید. این علائم می تواند ترک سیگار را دشوارتر کند. تجربه شما در مورد ترک فیزیکی به ماهیت اعتیاد شما بستگی دارد ، اما علائم ممکن است شامل موارد زیر باشد:

 

تغییر اشتها

احساس ناخوشی

دردهای عضلانی

حالت تهوع

تکان دادن

ناراحتی معده

خروج فیزیکی از الکل و مواد مخدر اغلب در طی چند روز برطرف می شود. با این حال ، این روند کاملاً ناخوشایند است و می تواند خطرناک باشد. اگر تصمیم به ترک دارید ، بهتر است از ارائه دهنده خدمات درمانی پشتیبانی کنید. داروهایی نیز وجود دارند که می توانند به تجربه ترک فیزیکی کمک کنند

 

علائم روانی

علاوه بر علائم جسمی ناخوشایند ترک ، ممکن است علائم روانی را نیز تجربه کنید. اینها ممکن است شامل موارد زیر باشد:

 

اضطراب

میل شدید به

افسردگی

تحریک پذیری

تغییرات خلق و خوی

مشکلات خواب

همانطور که باید در مورد علائم ترک فیزیکی با پزشک خود صحبت کنید ، حتماً علائم ذهنی و احساسی را نیز مورد بحث قرار دهید.

 

پس از خروج ، هنوز چالش های دیگری وجود دارد که ماندن در "واگن" را دشوار می کند. موسسه ملی سوءمصرف مواد مخدر (NIDA) پیشنهاد می کند که در حالی که علائم جسمی اغلب فقط حدود یک هفته طول می کشد ، علائم روانی ترک می تواند بیشتر طول بکشد.

 

چالش های هنگام ترک

وقتی رفتار اعتیادآور شما به مرحله ایجاد تعارض می رسد ، با سایر قسمت های زندگی شما تعادل ندارد. حتی پس از تعهد به ترک و گذراندن مرحله خروج ، این درگیری ها به سادگی از بین نمی روند.

 

معمولاً افراد مبتلا به اعتیاد برای کنار آمدن با استرس به اعتیاد خود وابسته هستند. وقتی ترک می کنید ، مکانیسم مقابله را از دست می دهید. به همین دلیل بسیار مهم است که روشهای دیگر مقابله با قوت خود را ، به طور ایده آل قبل از ترک ، ثابت کنید.

 

یک درمانگر می تواند در این زمینه به شما کمک کند چالشهای روزانه. بدون راهبردهای مقابله ای سالم ، احتمالاً با تمایل شدید به بازگشت به رفتار اعتیادآور "یکبار دیگر" روبرو خواهید شد.

 

حمایت از روابط می تواند به شما کمک کند تا بدون استفاده از رفتارهای اعتیادآور خود برای راحتی و فرار ، با مشاجرات کنار بیایید و از آنها جلوگیری کنید.

 

دوگانگی ، احساسات مختلط هم برای ادامه رفتار اعتیادآور و هم برای ترک ، بخشی از فرایند اعتیادآور است حتی در مراحل اولیه آزمایش.

 

اغلب ، این چالش از نظر "درست" و "غلط" ، به ویژه در رابطه با رفتارهای جنسی و غیرقانونی احساس می شود. در برخی موارد ، احساس گناه مناسب است. در دیگران ، آنها نیستند.

 

گناه و توجیه

ناراحتی که هنگام رفتار شما با استانداردهای درست و غلط شما مطابقت ندارد ، می تواند انگیزه ای قوی برای ایجاد تغییرات باشد. با این حال ، گاهی اوقات ، این احساسات می توانند علیه شما عمل کنند و باعث شوند که رفتار خود را برای خود و دیگران توجیه کنید. این فرایند می تواند مانع تصمیم گیری برای ترک شود

 

برخی از توجیهات رایج عبارتند از:

 

انکار: "مشکلی نیست."

به حداقل رساندن: "من قبلاً کاهش داده ام."

مقایسه ها: "آلودگی خطرناک تر است" ، "عمو تد خیلی بیشتر از من مشروب می خورد."

سرکشی: "من ترجیح می دهم زندگی کوتاه تری داشته باشم و خوشحال باشم تا اینکه دست از کار بکشم و بدبخت باشم."

عقلانیت: "من هیچ وقت برای تأمین هزینه عادتم دزدی نکرده ام" ، "وقتی مشروب می خورم خیلی معاشرت دارم".

کمتر از دو شر: "بهتر است این کار را انجام دهم تا اینکه زندگی با آن غیرممکن باشد."

اطلاعات غلط: "سرطان در خانواده من ایجاد نمی شود" ، "کاربرد دارویی دارد ، بنابراین مشکلی نیست" ، "شکلات تنها درمان PMS است."

در نظر گرفتن رفتار خارج از زمینه: "در برخی فرهنگ ها ، تعدد زوجات قابل قبول است."

جلال: "ملکه ویکتوریا قبلا" ، "پدرسالاران عهد عتیق همسرهای زیادی داشتند" ، "عیسی شراب می نوشید."

 

"مارگارت ساید" ، روانپزشک دارای مجوز هیئت مدیره توضیح می دهد: "یک اشتباه اساسی در هوشیاری ، رویکرد همه یا هیچ است."

 

درمان می تواند به شما کمک کند تا با احساسات ناراحت کننده کنار بیایید و به شما کمک کند افکار غیر منطقی ای را که شما را معتاد می کند ، باز کنید. ترک سیگار آسان یا ساده نیست ، اما یک گروه حمایتی خوب و برنامه درمانی به شما کمک می کند تا در صورت آمادگی به آن برسید.

 

چگونه بر اعتیاد غلبه کنیم

غلبه بر اعتیاد فرایندی است که مستلزم تصمیم گیری برای ترک ، برنامه ریزی نحوه ترک ، برنامه ریزی برای مقابله با عوارض ترک و اجتناب از عود است.

 

با اعتیاد ، می خواهید مطمئن شوید که خود را برای موفقیت آماده کرده اید. این بدان معناست که اگر سعی می کنید از الکل اجتناب کنید ، در ابتدای سفر بهبودی خود ، از مکان هایی که می دانید الکل در آن وجود دارد ، اجتناب کنید.

"این ممکن است به معنای رد دعوت برای باربیکیو یا مهمانی شام باشد ، اما سعی کنید به خاطر داشته باشید که وقتی بیشتر در هوشیاری زیر کمربند باشید و در انجام هماهنگی با شما راحت تر باشید ، در آینده تجمع های بیشتری وجود خواهد داشت. اهداف ، "او همچنین می افزاید.

 

برخی دیگر از راهکارهای ترک اعتیاد عبارتند از:

 

برای ترک آماده شوید: قبل از ترک ، به این فکر کنید که برای ترک اعتیاد باید چه کار کنید. این ممکن است شامل حذف عوامل محرک در محیط شما و یافتن حمایت اجتماعی باشد

داروهایی را برای درمان اعتیاد در نظر بگیرید: اگر شما به الکل یا مواد مخدر اعتیاد دارید ، داروهایی وجود دارد که می تواند به شما کمک کند تا با خیال راحت و موفق ترک کنید.

محیط خود را در نظر بگیرید: از شر هر چیزی که ممکن است شما را به یاد اعتیاد شما بیاندازد یا اشتها ایجاد کند ، خلاص شوید. در برخی موارد ، ممکن است متوجه شوید که باید روال عادی خود را تغییر دهید (مانند اجتناب از کافه ها یا رستوران هایی که در آن مشروب می نوشیدید) یا الگوهای اجتماعی (مانند معاشرت نکردن با افرادی که قبلاً با آنها مشروب مصرف می کردید یا از مواد مخدر استفاده می کردید) .9

حواس پرتی ها را بیابید: مشغول ماندن می تواند راهی مفید برای منحرف کردن خود از هوس ها و وسوسه های عود باشد. برنامه ریزی کنید که در هنگام ولع مصرف می توانید چه کاری انجام دهید. به عنوان مثال ، ممکن است پیاده روی کنید ، کتاب بخوانید ، یک برنامه تلویزیونی تماشا کنید یا با یک دوست تماس بگیرید.

دریافت حمایت: در مورد برنامه خود با افرادی که به شما نزدیک هستند صحبت کنید و از آنها درخواست حمایت کنید. دانستن اینکه افرادی در گوشه شما وجود دارند که مایلند به شما در کنار آمدن با مشکلات ترک کمک کنند ، می تواند به شما کمک کند هنگام مواجهه با مشکلات احساس دلگرمی بیشتری داشته باشید.

روان درمانی علاوه بر داروها می تواند در غلبه بر اعتیاد نیز مثر باشد. درمان رفتاری شناختی (CBT) یکی از روش هایی است که می تواند به افراد در تغییر الگوهای فکری و یادگیری مهارت های سالم کمک کند.

 

مهم است که به خاطر داشته باشید که یک درمان مناسب برای همه مناسب نیست ، بنابراین همکاری با یک درمانگر برای یافتن رویکرد مناسب برای شما می تواند شانس موفقیت شما را افزایش دهد. سایر رویکردهایی که می توانند م effectiveثر باشند عبارتند از: مدیریت احتمالی ، رفتار درمانی عاطفی منطقی (REBT) ، برنامه های 12 مرحله ای ، بازیابی SMART و رویکردهای مبتنی بر ذهن آگاهی.

 

اگر شما یا یکی از عزیزان با مصرف مواد یا اعتیاد دست و پنجه نرم می کنید ، با اداره سوء مصرف مواد و خدمات بهداشت روانی  تماس بگیرید.

منبع مقاله

 

 

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.